Bröllopsfotograf i Småland

Apokalyptiska bröllopsdrömmar på Fabriken Furillen

Apokalyptiska bröllopsdrömmar på Fabriken Furillen

Jag satt och slösurfade en dag när jag hittade en väldigt märklig plats. Fabriken Furillen. Det är kargt, ogästvänligt, ödsligt och väldigt vackert. Det var något med denna plats som inte riktigt lämnade mig ifred. Det har gått flera veckor nu utan att jag har kunnat släppa det…

fabriken furillen bröllop

 

Övergivet kalkbrott

Platsen som fascinerar mig så mycket är en halvö på Gotland. Det har tidigare varit ett kalkbrott. Idag är kalkbrottet nedlagt med övergivna byggnader som sticker upp ur sanddynorna. Atmosfären i området är karg och dyster. Precis som i en apokalyptisk film där människor har övergett världen. Men platsen är inte så övergivet som den ser ut! Idag fungerar fabriken som hotell. Man kan alltså åka dit (och betala!) för att njuta av lite ångestladdade känslor. Underbart!

 

fabriken furillen bröllop

fabriken furillen bröllop

 

Frånstötande och lockande på samma gång

Visst finns det något bitterljuvt på sådana platser? Något som inte riktigt går att definiera. Något frånstötande och lockande på samma gång. Och jag är helt fascinerad av konceptet. Här är en deprimerande plats som ingen normal funtad människa vill vara på. Ge mig dina pengar så får du sova här! Det är som när min man och jag åkte till en medeltidsby i Italien. Hela byn hade köpts av hotellägaren som gjort ett koncept av det. Vi betalade oanständigt mycket pengar för att bo högst upp på ett blåsigt berg och leva som på medeltiden. Det fanns ingen dörr till toaletten, man fick själv elda i spis för att värma upp sitt rum och sängen var stoppad med hästhår. Jag älskade det!

 

 

 

Nordisk Design

Vi människor gillar sådant som är annorlunda och som väcker något inom oss som vi inte är helt vana vid. Och det gör verkligen Fabriken Furillen. Denna apokalyptiska plats ger känslan av undergång och post civilisation. Och det finns något väldigt spännande i det som blandar upp sig med ett mystiskt lugn som vilar över platsen. Det är en vrickad kontrast som både stör och tilltalar. Dessutom ackompanjeras det hela av riktigt snygg och stilren design på hotellet. Det minimalistiska och nordiska temat genomsyrar hotellet och passar perfekt till miljön.

 

Bröllopsdröm

Det hade varit fantastiskt roligt att fotografera ett bröllop på Fabriken Furillen. Det är min lilla bröllopsdröm. Jag väntar på att något brudpar ska gifta sig där och boka in mig som fotograf. Det är något väldigt läckert med att kombinera bröllop, som ska genomsyras av en varm och romantiskt känsla, med denna karga och avskalade plats. Så om ni har planer på att gifta er på Fabriken Furillen, hör av er till mig! Jag har massor med fotoidéer för denna coola plats!