Bröllopsfotograf i Småland

Skogsbröllop i Växjö

Skogsbröllop i Växjö

Bland korpar och tallar

Småland och dess skogar. Det är som gjort för att man ska hålla ett skogsbröllop. På landet utanför Växjö ligger Asa herrgård, eller Asagård som det även kallas. Herrgården ligger fint precis vid en liten sjö med utsikt över en liten kyrka och skog så långt ögat når.  Där på gården och i dess omgivningar hölls ett vackert bröllop. Vigseln ägde rum mitt ute i skogen bland tallar och granar. Det var riktigt mysigt att höra fåglarna kvittra och kvistar som knakade under vigseln. Det kändes nästan som att gå runt i en förtrollad skog när korpen knorrade högt i en tallgren ovanför oss. Det var ganska fuktigt i marken och det luktade gott av jord och av årets första svampar som hade poppat upp lite här och där. Gästerna bar färgstarka kläder och det blev en sådan fin kontrast mellan dem och den murriga naturen i den lilla skogsdungen. 

Som i en saga

Att skogsbröllopet hölls i just Smålands skogar var rätt på så många sätt. När jag tänker på ordet skog så föreställer jag mig precis sådan skog som vi har här. Småland är definitionen av skog. Mossig och murrig. Den småländska skogen känns mystisk och magisk som i en saga. Den mörka och tunga känslan som tallarna och granarna gav under bröllopsdagen blev en fin kontrast till brudens ljusa och lätta gestalt. Kombinationen av två motsträviga former, färger eller känslor i bilder tilltalar mig mycket. Hon blev som en skör liten älva mitt bland alla tunga träd. Jag tycker mycket om den effekten.

Under eftermiddagen och kvällen hölls middagen i ladan som ligger en liten bit från herrgården. Lador har blivit populära som festlokaler till bröllop. Till detta bröllop passade ladan extra bra. En faluröd lada mitt bland tallar och granar! Det var ett riktigt fint skogsbröllop med en mjuk och murrig känsla. Sådana bröllop gör jag gärna oftare!